2011-02-28

Ny lampa

Idag kom det en leverans på lite smått o gott till odlingen. Handlade lite från Wexthuset för dom hade bra perennkrukor vilket inte Willab hade. Det vart ett pluggbrätte, 2 brickor och matta bla.
Den nya lampan Superplant MH på 400w borde räcka ett tag. Hade en annan lampa i men den sken gult så jag tror den är mer för blomstadiet, och där är dom inte ännu.

Ska även testa Spidermite på Änglatrumpeterna som har lite smått då och då.
Köpte även klisterskivorna mot Sorgmyggorna har inte så många ännu men dom förökar sig för jag ser fler och fler. Eftersom det är så pass kallt ute så kan man inte skicka efter Nemablom vilket hade varit kul att testa, får se till att man har det hemma till nästa sässong.

Det vart jättebra med den nya lampan det är som sommar i rummet men det blir varmt, måste nog ha dit fläkten som blåser ut värmen in i köket istället. Undras om man kanske skulle dra ner på timmarna tror jag har 16 timmar tänt och med denna lampa så kanske det blir lite mycket.
Fick mycket mera plats till mera brickor på bordsskivan, lysrören täckte inte så mycket eftersom dom måste hänga så nära, men nu så med storlampan som hänger lite över 1 meter ovanför så täcker den en större yta.

3 kommentarer:

  1. Det där wexthuset måste jag kika in och titta på, börjar bli sin på krukor här.

    Lycka till med nya lampan.

    SvaraRadera
  2. Hej
    Köpte du "bara" lampan? vilken armarmatur använder du till den? // Mari

    SvaraRadera
  3. Jag hade armaturen sedan förut, men den hade sådant gult sken och chilin gick i blom tidigt = fel lampa. Jätte bra perennkrukor hade dom bra kvalite, den som är 7cm är det 20/fp dom andra är det 10/fp....

    SvaraRadera