2011-05-13

Primula fest

Fick ett paket med primulor där jag fick mycket mer än förväntat, det är alltid kul, vad glad man blir ända in i själen när det blir så. Flera var i blom och några vet jag inte hur dom ser ut än. Satte dom i stora stenpartiet, mot den högra sidan som är ny och det betyder att det finns plats kvar för nya blommor. . .
Primulor är hur tacksamma som helst, har en gammal trädgårdsviva som kantväxt uppe i hyllan inget kommer igenom och den sprider sig snabbt, man behöver ingen stor tuss för att kunna göra en liten häck. Hyllan är rätt skuggig och minihäcken håller sig grön nästan hela sommarn. Den blommar jättetidigt vilket verkar uppskattas av de hummlor som har vaknat tidigt.



Blandar man olika primulor så får man blommor under en längre period, då alla inte blommar under samma tid. Helt klart är primulor något jag ska skaffa fler av, dom överlever också vintern mycket bra här i norr. Även Aricula är lika tacksamma men bladen är inte fullt lika snygga men blommorna är något pampigare på dom istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar