2011-02-28

Ny lampa

Idag kom det en leverans på lite smått o gott till odlingen. Handlade lite från Wexthuset för dom hade bra perennkrukor vilket inte Willab hade. Det vart ett pluggbrätte, 2 brickor och matta bla.
Den nya lampan Superplant MH på 400w borde räcka ett tag. Hade en annan lampa i men den sken gult så jag tror den är mer för blomstadiet, och där är dom inte ännu.

Ska även testa Spidermite på Änglatrumpeterna som har lite smått då och då.
Köpte även klisterskivorna mot Sorgmyggorna har inte så många ännu men dom förökar sig för jag ser fler och fler. Eftersom det är så pass kallt ute så kan man inte skicka efter Nemablom vilket hade varit kul att testa, får se till att man har det hemma till nästa sässong.

Det vart jättebra med den nya lampan det är som sommar i rummet men det blir varmt, måste nog ha dit fläkten som blåser ut värmen in i köket istället. Undras om man kanske skulle dra ner på timmarna tror jag har 16 timmar tänt och med denna lampa så kanske det blir lite mycket.
Fick mycket mera plats till mera brickor på bordsskivan, lysrören täckte inte så mycket eftersom dom måste hänga så nära, men nu så med storlampan som hänger lite över 1 meter ovanför så täcker den en större yta.

2011-02-26

Omskolning igen

Idag var det dags att ta tag i bricka 1 som jag kallar övrig1. Det var Setaria italica 'Hylander', Abutilon och Gaillardia 'Arizona Sun' som fick egna krukor.
Kolvhirsen satte jag i två krukor så det blir "tuvor" det blir snyggas så när man väl ska plantera ut i trädgården. Denna hirs växte inte lika kraftigt som dom andra, jag var rädd att rötterna skulle löpa längst hela brickan gjorde som tur var inte det, eftersom jag har annat planterat som inte har kommit upp ännu och jag vill helst inte störa dom.

Det som har kommit upp i brickan mer som inte vart omskolat är Jättevallmo 'Royal Wedding' dom får nog vara kvar ett tag till, hela brickan är nu flyttat till ett svalt fönster, vi får se om något mer behagas titta upp.

Igår planterade jag om ifrån pluggbox 3, mera Levendel 'Elegance Ice' hamnade i krukor. Den kom snabbare och växer bättre än 'Hidecote Blue Strain'


2011-02-24

Oväntade presenter är alltid uppskattat

Igår tittade en väninna över och hade med sig ett paket till mig, hon hade hittat den ultimata presenten till en blomtokig "tjej".

Den har fack i uppslagen där man kan lägga i div. lappar och fröpåsar. Man kan skriva om nästan allt som händer både inne och ute.
Härlig bok, men jag är rädd att man kommer att behöva mera blad under vissa avsnitt. Nu kan man skriva ner allt man gör i trädgården och resultatet, kommer inte att glömma att skriva här i bloggen för det utan det blir nog lite dubbelt :-)

Den har massor med fina bilder av div. blommor och många trädgårds citat. Bokens är gjord så den ser ut som om den är jättegammal, riktigt urläcker.
Ser ni den på bokrean ta en titt på den.

2011-02-20

Omplantering

Plantor från Pluggbox 1 de långsamtväxande



















Plantor från Pluggbox 2 de snabbväxande o Paprika






Så här såg pluggbox 2 ut innan jag tog ur lite plantor.

Visst är det härligt men det blir för tätt snabbt i pluggboxarna.
Man skulle kanske plantera varannan nästa år och så ska jag inte fylla pluggarna helt utan lämna mycket så man kan fylla på lite mera jord, pluggarna blir så djupa så det är svårt att få ner dom i vanliga krukor om man samtidigt vill få ner dom lite djupare.


2011-02-19

Chili frösugen

Surfade runt igår och hamnade på Fataliis sida, självklart vart man sugen på en massa chili sorter som man inte har.

Har lite som jag skulle kunna byta med någon som känner för det.

Cascabel
Cayenne
Fresno
Serrano Huasteco
Early Jalapeno

kommer mer ifrån USA vilken dag som helst
Bulgarian
CarrotCondor's
BeakKung Pao
Sandia

Alla fröer är köpta hos Trade Winds Fruit
Har fler men vet inte hur äkta dom är.

Dessa vart jag jätte nyfiken på:
Black Scorpion Tounge, Cajmarca, Tabajos, Aji Naranja, Belize Red och Enorme Caliente hos Fatalii. Skulle även gärna vilja odla Black Pearl, Pimenta da Neyde och Pasilla Bajio.

Men ALLA förslag är mycket välkomna.
Har en massa andra fröer från anueller och perenner om någon vill byta tll sig något annat.

2011-02-18

Omplantering igen

Idag planterade jag om några växter lite snabbt, det var Palettblad-Carfree Mixed, Phlox- Moody Blues, Zinna-Frazzy Jazzy och några Lavendel-Elegence Ice som fick flytta till egna krukor ifrån pluggboxen dom har bott i sedan sådden 25/1



Phlox Moody Blues hade mycket fina rötter det var verkligen dags att plantera om plantorna är 19 dagar gamla.





Så här såg Levandel Elegance Ice ut, dom kom samtidigt som Phloxen men växer mycket långsammare och har mycket mindre med rötter. Planterar inte om alla bara några dom kan gott växa lite mera i pluggboxen.


Mera information om mina sådder finns på min hemsida Crazy4Flowers

Så vart man med blogg

Nu så har jag äntligen aktiverat denna blogg. Har haft den en tid men har använt mig av min egen dagbok fram till nu.